De MoccaMaster wordt afgestoft

De donderdag zal de dag zijn waarop we bij Boeken Bonen & Blaadjes meer met filter koffie aan de slag gaan.

Filter koffie is een verzamelnaam voor een hele reeks aan zetmethoden waarbij de zwaartekracht voor de extractie van de koffie zorgt. Jaarlijks komen er ook vaak weer nieuwe methoden bij omdat mensen nu eenmaal niet kunnen ophouden met het zoeken naar dé ultieme zetmethode die de beste koffie oplevert. Wij vinden dat de boon, diens branding en herkomst van de boon de ideale methode bepaald! Maar wie zijn wij? Ook maar een mening…

moccamaster
MoccaMaster

Als je van koffie houdt, goed wilt proeven hoe de koffie kan smaken en wilt experimenteren, kom dan op de donderdag langs en leef je uit. Wij vinden het leuk om koffie voor je zetten als jij kunt aangeven wat jij lekker vindt en wat niet!

We hebben de volgende zetmethoden in huis:

  • MoccaMaster (4-8p)
  • Kalita Wave (1p)
  • Hario V60 (1 en 2p)
  • Bialetti (1p)

Published by Christian

Coffee has been my life line for decades, it used to wake me up whenever my parents would make a pot. Having been in IT for 30 years and drifting towards Food&Beverage since 2006, I've slowly but unknowingly narrowed my field of flavors and odors from chef in the kitchen to sommelier at the dining table to barista with coffee since 2016. SCA Certified since 2017. With a background in chemistry, understanding the brew methods was very easy for me. Combined with an insatiable curiosity in knowledge I strive to learn even more about the world of coffee. Currently building up experience to participate in the Dutch Brewers Cup 2020 and if things go the way I hope, perhaps WBC 2023 erm make that 2024!